Indendørs rykker udendørs – Åbnet foreningsliv skaber stor glæde for børnene i Stilling

Restriktionerne for foreningslivet er blevet lempet, og sportshold må nu mødes udenfor. I Stilling IF har gymnastiktrænere og håndboldtrænere grebet muligheden for at rykke udendørs til stor glæde for børnene.

Af Martin Pedersen og Nikola Jovic

1. marts var det igen muligt for foreningslivet at mødes. Dog kun udendørs. I Stilling IF ville man udnytte dette, selvom man måske var vant til at træne sin sport indendørs.

Helle Holm Simonsen, der er træner for puslinge-gymnastik med børn i alderen fire til seks år, tog hurtigt fat i sin formand, da det blev meldt ud, at foreningslivet kunne starte op. Mandag fik hun at vide, at gymnastikholdet kunne rykke udendørs, og hun fik hurtigt skrevet ud til forældrene, at gymnastikkens puslingehold igen kunne starte.

”Forældrene fortalte deres børn, at de faktisk kunne komme til gymnastik igen. Der var så nogle af børnene, der slet ikke kunne være i sig selv og slet ikke kunne sove om aftenen, fordi de skulle til gymnastik. Det har betydet så meget for dem at komme afsted igen,” siger Helle Holm Simonsen.

Helle Holms Simonsens gymnastikhold er især glade for stafet og ståtrold. Foto: Helle Holm Simonsen

En anderledes træning

Mindre udfordringer har de nye omstændigheder da også medbragt for gymnastikholdet. De kan ikke få redskaberne med indefra, som de er vant til at bruge. Derfor har Helle kigget i andre retninger for at kunne få børnene i gang igen.

Ståtrold er et stort hit blandt børnene. Helle har blandt andet haft nogle skumgummiterninger med, som børnene kan kaste med og vælge hvilken leg, de skal lege, alt efter hvad terningen lander på. Da de ikke kan lave de klassiske gymnastikøvelser, har hun haft mere fokus på at lære børnene at hjælpe hinanden og at høre efter, når en voksen taler.

”Vi har været nødt til at tænke ud af boksen og kigge på, hvad vi så kan gøre. Vi har været kreative på en lidt anden måde. Også for børnenes skyld, for de har ikke fået ret meget ud af sæsonen,” siger hun.

Motion og socialt samvær

Hos forældrene kan det virkelig mærkes, at børnene igen kan komme i gang. Jakob Bargmann er far til to piger, der går til gymnastik.

”Den ældste af mine døtre har været afsted i onsdags, og hun havde glædet sig så meget, at hun var inde og klæde om, lige da hun kom hjem fra skole kl. 13, og gymnastikken starter kl. 17.30. Hun har simpelthen manglet et eller andet aktivitet i løbet af ugen rigtig meget. Så det er bare rigtig godt, at de er kommet i gang igen,” siger Jakob.

Rikke Harbo rykkede håndboldtræningen udenfor den 4. marts. Foto: Rikke Harbo

Det er ikke kun gymnastikken, der er rykket udendørs. Håndboldspillerne har også skiftet de hårde gulve ud med græs og frisk luft. Rikke Harbo, der er træner for de unge håndboldpiger, kan tydelig mærke deres glæde ved at kunne ses igen.

”Jeg spurgte dem, hvad der er godt ved at komme tilbage til håndboldtræningen. De er glade for, at de kan være sammen med deres venner, og at de kan få motion. De er især glade for, at de kan være sammen på tværs af klasserne, fordi det kan de ikke i skolen for tiden,” siger Rikke Harbo.

Hun kan dog godt mærke på spillerne, at formen ikke er, som den var før. Men lige nu er det heller ikke håndbolden, der er vigtigst.

“De bliver ikke bedre håndboldspillere af, at vi træner udenfor, men de får dækket nogle andre behov. De får noget motion, pulsen op og socialt samvær. Det er jo noget både børn og voksne har savnet i denne her tid,” siger Rikke Harbo.

Jakob Bargmann vil også meget gerne sende en tak, til alle de frivillige i foreningslivet, der gør, at hans døtre igen kan finde glæde ved sport sammen med andre.

”Det er super, at de kan komme derned, og de frivillige kræfter skal have stor ros. Det er dem der driver værket,” siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *